Avocatul Lidia Nicol Dumitrescu a convins instanta ca un accident de pe DE 584, de acum trei ani, s-a produs  din cauza unui copac care, pe jumatate putred, s-a prabusit peste autoturismul in care se aflau victimele. Administratorul drumului national pe care s-a produs accidentul fiind CNADNR, aceasta a fost gasita raspunzatoare pentru "trauma emotionala si suferintele fizice cauzate de incident”.

Prin Decizia civila 236/2013, Tribunalul Braila a admis recursul civil formulat membrii familiei Stoica, aceastia primind despagubiri si daune morale de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta.

Astfel, completul de judecata compus din judecatorii Vasilica Ros, Any-Mary Casaru si Lenuta Mocanu au dispus obligarea paratei CNADNR la plata sumei de 7.484 lei, contravaloarea autoturismului avariat, peste 3.000 de lei, contravaloarea serviciilor medicale acordate, si cate 5.000 de lei daune morale catre victimele accidentului rutier, trei la numar – tata, fiu si bunica. Avocatul reclamantilor a fost Lidia Nicol Dumitrescu, din cadrul Baroului Braila, scrie avocatura.com

La data de 2 septembrie 2010, Gheorghe Stoica se deplasa pe DE 584, la volanul autoturismului Dacia Super Nova cu numarul de inmatriculare BR-20-SIR, circuland dintre Braila catre orasul Insuratei. Pe bancheta din dreapta fata se afla Rada, mama conducatorului auto, iar pe bancheta din spate fiul acestuia, Ionut. Vantul batea in rafale puternice.

In jurul orei 13.40, la km.37+850 m, in apropiere de Popasul Dropia, autoturismul a intrat in coliziune cu un artar de pe marginea drumului care s-a rupt si a cazut peste partea din fata a autoturismului, accidentandu-i pe cei trei ocupanti. Dupa cum rezulta si din plansele foto efectuate de politisti la locul accidentului, trunchiul capacului prezenta o zona putreda la interior. Accidentul rutier a facut obiectul dosarului penal 690/P/2010, solutia pronuntata fiind de NUP (neinceperea urmaririi penale) fata de Gheorghe Stoica.

Deoarece societatea de asigurari a precizat ca nu va acoperi paguba, fiind vorba despre un caz fortuit, cele trei victime ale accidentului au considerat ca raspunderea revine Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in calitate de paznic al drumului national, pentru ca ar fi trebuit sa verifice starea copacului.

Mai multe detalii pe avocatura.com