Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a lansat o provocare inedită pentru preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Cîţu spune că îl aşteaptă pe Ciolacu, alături de o delegaţie, la sediul Ministerului de Finanţe pentru a-i prezenta personal situaţia financiară a României şi starea economiei. „Îmi exprim disponibilitatea de a va răspunde la orice întrebare legată de buget sau starea economică a României”, afirmă ministrul liberal, care prezintă şi temele despre care ar putea discuta cei doi.

Florin Cîţu consideră că în acest moment ar trebui să se treacă peste contrele politice, iar o astfel de întâlnire ar trebui să aibă drept obiectiv numai sănătatea şi bunăstarea românilor. În plus, ministrul spune că îşi doreşte să poarte o astfel de discuţie cu Ciolacu faţă în faţă înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură.

„P.S. Cafeaua o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegația dumneavoastră”, îşi încheie Florin Cîţu mesajul într-o notă mai amuzantă.

Postarea integrală a lui Florin Cîţu

PROVOCARE!

În emisiunea de aseară de la Realitatea Plus am lansat o invitație oficială. O reiterez aici.

Domnule Ciolacu,

Eu, Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice, vă invit în mod oficial pe dumneavoastră personal la Ministerul Finanțelor Publice pentru o prezentare a situației financiare a României și starea economiei.

Voi prezenta următoarele teme:

– Deficitul bugetului general consolidat

– Execuția bugetară după 7 luni de zile

– Situația datoriei publice

– Situația împrumuturilor

– Situația cheltuielilor bugetare, situația cheltuielilor legate direct de criza de coronavirus, situația cheltuielilor cu deschiderea anului școlar, situația cheltuielilor pentru cele doua rânduri alegeri, locale și parlamentare.

– Situația veniturilor bugetare și estimările pentru restul anului.

Îmi exprim disponibilitatea de a va răspunde la orice întrebare legată de buget sau starea economică a României.

Având în vedere situația dificilă, din punct de vedere sanitar și economic, prin care trece România astăzi, consider că o astfel de întălnire trebuie să exceada contrele politice și să aibă un singur obiectiv, sănătatea și bunăstarea romanilor.

În acelasi timp, consider că este imporantant să avem această discuție înainte de dezbaterea moțiunii de cenzura.

Îmi exprim speranța că veți onora invitația mea pentru că sunt momente în viață fiecărui om politic când trebuie să se ridice deasupra intereselor de partid.

Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor Publice

P.S. Cafeaua o dăm noi, indiferent de cât de mare este delegația dumneavoastră.