PSD nu va mai vota un premier liberal! Marcel Ciolacu a spus-o clar: Este exclus

Miercuri seara, președintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat că este exclus ca social-democrații să mai voteze un liberal în fruntea guvernului.

”Problemele majore acum sunt in economie si avem economisti de valoare, dintre ei ar trebui numit premierul. Consultari, si in politica, inseamna sa te asezi la aceeasi masa. Marcel Ciolacu si PSD respecta constitutia. Atributul presedintelui este sa numeasca un premier. Daca ai o majoritate, mai mult, impui aceasta desemnare. Atributul premierului este sa numeasca ministrii cabinetului.

Este exclus sa mai votam un liberal in fruntea guvernului. S-a mai vorbit ca suntem blat cu Citu si nu depunem motiunea, am depus-o. Dupa aia au spus ca nu o vom vota, am votat-o toti, cu bilele la vedere. Cat mai pot continua sa minta?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îl vede vinovat pe Klaus Iohannis

Liderul social-democraților este de părere că România  a ajuns în această situație deoarece statul a fost condus de Klaus Iohannis timp de 7 ani, perioadă în care au existat 4 crize, ”accentuate de un guvern incompetent”.

”S-a ajuns la 72% neincredere in actualul guvern. Are dreptate Iohannis, este un stat esuat, dar problema este ca e condus de el de 7 ani. Asa am ajuns n aceasta situatie, cu patru crize, accentuate de un guvern incompetent, care intervine pompieristic, cand romanii nu mai au ce face.

Pe cei din coalitie nu i-a unit niciun program coerent, ci banii si functiile. Noi avem un program si pe termen scurt si pe termen lung. In acest moment nu avem ce face decat sa ne intoarcem la popor, sa hotarasca cine trebuie sa conduca Romania. Cred ca de data aceasta a inteles si domnul Iohannis ca trebuie sa imbrace haina de presedinte si sa faca vointa poporului.

Majoritatile in democratie hotarasc. O majoritate a hotarat cu 281 de voturi ca domnul Citu sa plece. Tot majoritatile hotarasc si de acum incolo. Daca vrem balci politic, cu agende ascunse, domnul Iohannis hotaraste. Noi am venit cu o propunere foarte clara, imbratisata de AUR, sa investim un guvern de specialisti, pe o perioada limitata, ca dupa acest val 4 sa organizam anticipate. Logica este asta, la consultari spunem aceste lucruri. E posibil ca pana la consultari sa se creioneze o astfel de majoritate care doreste anticipate.”, spune acesta.