"Principalele misiuni, obiective ale dânsului vor fi să continue discuţia şi să finalizeze această discuţie privind elaborarea, în măsura în care va fi posibil, a unui act normativ pentru a corecta anumite dezechilibre legate de salarizare. I-am cerut ca în cel mai scurt timp să organizeze o întâlnire cu sindicatele pentru a relua discuţia şi pentru a vedea care sunt bazele pe care putem discuta pentru un astfel de act normativ. Guvernul nu-şi doreşte să impună un act normativ, ci vrem să ajungem la un acord cu sindicatele în limita bugetului pe care îl avem la dispoziţie şi în această limită să vedem dacă putem face ceva. După care, în zilele următoare, dânsul o să-şi prezinte programul, care va fi o continuitate a ceea ce s-a făcut până acum, însă i-am cerut şi dânsului, aşa cum am cerut şi altor miniştri, ca de acum înainte intrăm într-o nouă fază a programului de guvernare şi să ne concentrăm pe livrarea de rezultate, pe proiecte care au fost deja pregătite", a susţinut Dacian Cioloş, luni, la Tulcea, unde a participat la o dezbatere despre strategia privind Delta Dunării. 

Şeful Guvernului a explicat că Pîslaru este economist şi că de când este consilier de stat în Cabinetul său s-a implicat, între altele, şi "pe partea de muncă, de salarizare". 

Cioloş a mărturisit că ar fi vrut să propună tot o doamnă în funcţia de ministru al Muncii, însă a arătat că a fost dificil să găsească pe cineva pentru un mandat scurt. 

"Eu aş fi vrut să vă spun sincer să am în continuare o doamnă la Ministerul Muncii. E greu să găseşti, să mobilizezi pe cineva pentru o perioadă scurtă, pentru un mandat scurt şi care să şi preia din mers anumite idei, anumite proiecte. Domnul Pîslaru cunoaşte proiectele la care s-a lucrat la Ministerul Muncii şi mai ales pe acest proiect legat de salarizare, pe discuţiile pe care noi ni le-am programat privind salariul minim, pe obiectivele privind crearea de noi locuri de muncă, de formare profesională, care să ducă şi la o mai bună inserţie în câmpul muncii. Domnul Pîslaru are deja idei, ştie bine care este programul de guvernare şi cred va fi operaţional foarte rapid", a arătat Dacian Cioloş.