În contextul în care Guvernul Orban a fost învestit pe 14 martie, ajutat de voturile tuturor partidelor politice, în mijlocul crizei generate de noul coronavirus, PSD prezintă o nouă amenințare pentru liberali.

„Atât timp cât este stare de urgenţă şi este încă un pericol această pandemie asupora vieţilor românilor nu vom depune moţiune (… )

Dacă se continuă în acelaşi ritm de greşeli şi această abordare total pompieristică şi fără nicio viziune de viitor, cred că se impune şi e o necesitate”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit mediafax.ro

Amânarea alegerilor locale

Din cauza pandemiei de coronavirus, alegerile locale se amână iar Guvernul dă OUG în acest sens. „Alegerile trebui organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic. Dăm OUG de prelungire a mandatelor aleșilor locali până cel mai târziu pe data de 31 decembrie 2020. Alegerile se amână. Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul de Interne, sunt de acord. Va fi o singură listă de susținători. Vor fi doar 25.000 de semnături. 500 din fiecare județ și 1000 pentru municipiul București”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan în ședința de Guvern.

Aceasta a fost completată de către premierul Ludovic Orban. „Se amână data alegerilor, se simplifică procedurile și prelungim mandatele până cel târiu la 31 decembrie”, a adăugat Orban.