Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Buzău că este posibil să urmeze şi alte plecări din partid. Marcel Ciolacu deschide lista PSD Buzău la Camera Deputaţilor, iar la Senat pe prima apoziție se află Lucian Romaşcanu.

Întrebat despre mesajul pe care îl transmite demisionarilor din PSD care au plecat nemulțumiți că au fost puși pe locuri neeligibile sau nu se regăsesc deloc pe listele PSD pentru parlamentare, Ciolacu le-a „mulțumit mult pentru întreaga activitate” și le-a transmis că „drumul PSD este unul foarte clar și este cel corect”.

„Fiecare decizie pe care şi-o poate lua … Dar să ştiţi că această onoare de a fi în Parlament nu e o meserie de care trebuie să te legi. Avem un exemplu – Andi Cristea. Viitorul parlamentar de Buzău a candidat pentru un mandat de europarlamentar. A fost primul sub linie. Nu am auzit de la Andi Cristea spunând vreodată că se leapădă de PSD şi cât de nefericit este. Viaţa îţi oferă întotdeauna noi oportunităţi. Şi astăzi este pe locul doi pe listele PSD de la Buzău, pentru că şi merită, a fost un europarlamentar de excepţie pe listele PSD de la Buzău”, spus Marcel Ciolacu în conferința de presă susținută la Buzău, la depunerea listei de candidaturi la parlamentare.

Ciolacu: România nu este pregătită să intre în campanie

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Buzău, că măsurile luate de Guvern pentru stoparea creşterii numărului cazurilor de COVID-19 „nu sunt cele corecte”, iar România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală.

„Suntem în acest moment în linie dreaptă către alegerile impuse de către actualul Guvern pe 6 decembrie. Îmi menţin punctul de vedere că nu politicienii, nici chiar preşedintele României şi, în ultimul rând, primul ministru nu sunt cei îndreptăţiţi să spună acum dacă este bine sau nu să avem alegeri pe 6 decembrie. Eu fac în continuare un apel la preşedintele României să încerce măcar să devină preşedintele tuturor românilor, să scape de această povară de a fi nevoit să mintă, să acopere acest guvern incompetent. Cifrele de astăzi ne dovedesc că direcţia şi măsurile de prevenire şi măsurile urgente care trebuie luate ca acest trend ascendent fie oprit nu sunt cele corecte şi în continuare consider că România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală. Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor şi dialogul între toate forţele politice şi acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă preşedintele României până la urmă renunţă a mai fi şi preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a precizat Marcel Ciolacu.