Alina Gorghiu susține că într-adevăr, Florin Cîțu este ”cea mai bună alegere” pentru funcția de premier al țări, mai ales în situația de față. Cu toate aceasta, fosta lideră de partid nu a vrut să vorbească despre modul în care liberalii ar urma să îl susțină pe acesta pentru funcția de șef de partid.

Totodată, Alina Gorghiu a mai subliniat faptul că, Florin Cîțu a fost ”cea mai bună alegere pe care România a făcut-o, coaliţia a făcut-o într-o perioadă în care România e foarte încercată”. În aelași timp, ea a mai subliniat faptul că premierul din partea PNL este un personal credibil în fața partenerilor europeni, atât cei financiari cât și economici.

„Florin Cîţu, ca premier al României, e un personaj foarte credibil pentru partenerii europeni, pentru partenerii financiari, pentru oamenii care se uită la dimensiunea asta economică, la cum evoluează economia României, deci e omul potrivit în această perioadă”, a afirmat Alina Gorghiu duminică, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.

Alina Gorghiu nu candidează la șefia PNL

Aceasta a mai vorbit și despre o eventuală candidatură a sa la șefia PNL. Mai exact, Alina Gorghiu susține că a fost odată în această situație, a văzut cum este și cât de dificil poate deveni și nu are de gând să revină din nou în această funcție.

„Am fost acolo, am făcut-o şi pe asta, nu mai doresc. A fost o perioadă foarte grea. Întotdeauna fiecare preşedinte îşi găseşte justificări în mandatul său şi pentru bune, şi pentru rele. Eu am avut un mandat împreună cu co-preşedintele Vasile Blaga care a presupus fuziunea celor două partide. Vă aduc aminte că era sânge pe pereţi, atunci, în interiorul partidului, fuziunea dintre două partide este o misiune cu costuri enorme, cu energii consumate şi am reuşit, după doi ani de zile am reuşit un partid care să uite de fostul PD, fostul PNL, deja suntem într-o logică a unui singur partid, de ceva vreme.

Nu, ca să vă răspund clar, să nu existe vreun coleg care să interpreteze vreo virgulă, nu voi candida la preşedinţia partidului. Ca fost preşedinte, sunt de drept membru în Biroul Politic Naţional şi ca atare…”, a adăugat Gorghiu.

În ceea ce privește candidatura lui Ludovic Orban, fostul președinte al PNL nu a precizat dacă îl va susține pe acesta sau daca liberalii vor merge înainte cu Florin Cîţu

„Vă asigur că, pentru mine, evaluarea sau principalul criteriu care va sta la baza susţinerii viitoarei echipe a PNL va fi proiectul PNL pentru 2024”, a adăugat ea.