Liviu Dragnea a avut luni seara primele reacţii după demisia lui Mihai Tudose, premierul rămânând după ședința CEx fără sprijin politic. Printre concluziile ce merită reţinute după intervenţia liderului PSD sunt cele legate de lăsarea nominalizării noului premier în grija membrilor CEx, din acest punct de vedere Dragnea făcând ceea ce poate fi considerat un pas istoric în spate. Astfel, se pare că demisia lui Tudose a fost o victorie cu sacrificiu pentru Dragnea. Este foarte interesant de urmărit cum vor decurge ostilităţile marţi, la ora 11:00, când Dragnea a anunţat că vor fi „discuţii lungi şi la vedere” într-un nou CEx al PSD, scrie evz.ro

Deși inițial Paul Stănescu era anuntat ca urmas al lui Tudose la Palatul Victoria, Dan Andronic a anunțat la TVR că Mihai Fifor este favorit la postul de prim ministru.

“Vom face o nouă propunere de premier astfel încât să avem cat mai puține motive să ne temem că vom mai ajunge a treia oară în situația în care s-a ajuns astăzi. Se pare că eu am mînă foarte proastă și nu numai în ceea ce priveste propunerile de premier dar și cel puțin în alte 10 cazuri. Le-am spus colegilor mei  cănu voi face nicio propunere de premier”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD, după întâlnirea Comitetului Executiv de luni seara.

Adresa oficială privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge astăzi la Administraţia Prezidenţială, a informat luni seara Guvernul într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis va emite decretul de vacantare a postului.

“Conform procedurilor, preşedintele României, Klaus Iohannis, va lua act de demisia din funcţie a prim-ministrului Mihai Tudose şi va emite decretul de vacantare a postului, precum şi decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidenţiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial’, se mai arată în comunicat.