Graficul include o scurtă biografie pentru fiecare locție, incluzând motivul din spatele pustietății ei.

Iată câteva dintre orașele fantomă ale lumii:

1.  Varosha, Cipru, obișnuia să fie una dintre destinațiile preferate de vacanță ale starurilor ca Brigitte Bardot sau Elizabeth Taylor în anii 1960. Dar când turcii au invadat orașul în anul 1974, turiștii și civilii din Varosha au fost obligați să plece. Mulți locuitori au presupus că se vor putea întoarce acasă în cele din urmă. Cu toate acestea, orașul rămâne sub controlul turcilor, iar intrarea în oraș este interzisă.

 

2. Populația din Döllersheim a fost, de asemenea, forțată să părăsească orașul din cauza războiului. Locuitorii statului austriac au evacuat și și-au abandonat casele sub ordinele lui Hitler în anul 1938. Dictatorul intenționa să înlocuiască Döllersheim cu un teren de formare a forțelor armate, în ciuda faptului că familia tatălui său avea o istorie îndelungată în municipiul austriac – iar bunica sa rămâne îngropată acolo.

 

3. Orașul fantomă din comuna Craco din sudul Italiei este un platou popular folosit pentru scenele din „Quantum of Solace” și „The Passion of the Christ.” Cu toate acestea, istoria acestei locații de filmare nu este la fel de plină de farmec. Craco – care se află chiar în interiorul călcâiului „cizmei” italiene – a fost abandonat de locuitori după ce a fost distrus în mod repetat de dezastre naturale, inclusiv alunecări de teren și inundații.

 

4. Satul Kayaköy la fel de uimitor, din Turcia, a fost odată o comunitate înfloritoare de peste 2000 de rezidenți greci. Cu toate acestea, locuitorii au trebuit să-și abandoneze locuința în 1923, în timpul războiului greco-turc. Locuitorii greci nu au avut niciodată voie să se întoarcă în sat datorită schimbului de populație care a avut loc între cele două țări. Drept urmare, satul este părăsit de aprope 100 de ani.

 

5. Satul britanic Copehill Down seamănă cu multe localități suburbane din întreaga țară, cu grădini și căi de acces bune. Dar, dacă cercetezi mai atent locul vei observa că orașul arată mai mult ca o bombă, decât ca o suburbie. Copehill Down în Wiltshire este o unitate de formare a Ministerului Apărării special construită pentru a semăna unui sat bavarez și nu a fost niciodată populată.