Huidu: In mod normal prefer Windows-ul, ca orice om normal, pentru ca m-am obisnuit cu el si sunt o persoana comoda, si atunci imi place sa imi fie si mie mai usor.

Gainusa: Prefer categoric Windows-ul. Acasa am Windows2000 instalat. Eu folosesc calculatorul foarte mult pentru editare de text in Word. Am scris deja o carte din fisierele alea si imi mai ajung pentru inca doua volume.

2. Pe langa calculator folositi si alte accesorii?

Huidu: „Cronica Carcotasilor” are o foarte buna relatie cu privitorii ei si atunci folosim foarte multe accesorii media. Nu folosim aparate foto digitale, dar folosim camere de luat vederi.

Gainusa: Nu folosesc alte accesorii. Am primit tastatura si mouse fara fir, cordless.

3. Accesati Internet-ul de acasa, de la locul de munca, de pe alte accesorii?

Huidu: De peste tot. La radio exista o retea, la Prima exista o retea, acasa exista o retea, telefonul mobil are si el o retea, peste tot sunt numai retele.

Gainusa: Acasa folosesc o mizerie de legatura dial-up, imi tai venele pana prind conexiune. Asteptam o sponsorizare.

4. Ce gen de informatii cautati pe Internet si care sunt adresele cel mai des accesate?

Huidu: Eu nu le caut, vin ele la mine. Avand atat de multi prieteni, m-am trezit abonat la tot felul de site-uri. De la site-uri despre calculatoare pana la site-uri despre domnisoare. Accesez revista presei si pe langa asta eu am o pasiune: imi place geografia, spre deosebire de alte persoane de la televizor. Deci caut foarte multe informatii geografice si, nu in ultimul rand, legate de profesie.

Gainusa: Consult site-urile romanesti, revista presei, site-uri de ziare, in general site-uri de mass-media.
Intru pe www.google.com cand caut ceva si ma joc sah pe Internet la www.yahoo.com

5. In timpul liber mai folositi calculatorul? Folositi programe de chat?

Huidu: Cand sunt in vacanta, numai de al naibii ma lipsesc. Ma lipsesc ori de cate ori pot. Obisnuiesc sa intru pe MIrc. Imi place acolo ca sa iau pulsul natiunii. Poti sa te declari a fi si George Bush, oricum nu te crede nimeni.

Gainusa: Da, ma pot lipsi, pentru ca pot sa scriu si de mana, nu e problema. As vrea sa plec in munti o perioada, fara pic de tehnologie. Intru pe chat din cand in cand pentru a vorbi cu un prieten din Coreea de Sud si cu sora mea, care este in SUA. Engleza mea semana cu cea de la Cheeky Girls, asa ca nu vorbesc decat cu prietenii.