Chiar dacă volumul estimat pentru 2015 se apropie de media europeană, trebuie ştiut că ţările uniunii sunt la acest nivel de 20 de ani, perioadă în care au avut o dezvoltare puternică. Anul trecut, fiecărui român i-au revenit circa 332 de kilograme de ciment.

Jucătorii din industrie sunt de părere că într-o ţară ca România, care necesită dezvoltare, consumul ar trebuie să fie în jur de 700-750 kilograme pe cap de locuitor.
Rohan a subliniat faptul că, după doi ani de criză, ponderea pieţei construcţiilor în PIB s-a redus de la peste 10% în 2007 la sub 8-9% anul trecut.

Astfel, anul trecut fabricile de ciment din România au produs 7 mil. tone de ciment, nivel comparativ cu cel atins în 2005. Vârful producţiei locale a fost atins în 2008, când piaţa a urcat până la 10,6 mil. tone.

Producătorii lucrează la 60% din capacitate şi încă se mai aşteaptă la o scădere de 5% şi în acest an. Salvarea ar putea-o aduce proiectele de infrastructură, zonă în care, dacă ar exista un volum anual de investiţii de circa 2,5 mld. euro, s-ar putea instala o stare de normalitate, a declarat recent într-un interviu acordat Capital, Markus Wirth, preşedintele consiuliul de administraţie al Holcim România.