Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, în august, cu 9,2% comparativ cu luna august a anului trecut, atât pe serie brută cât şi pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Avansul cifrei de afaceri s-a datorat creşterilor consemnate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, transporturi, activităţile de comunicaţii, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor.

Faţă de luna iulie a acestui an, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a scăzut atât ca serie brută cu 5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor, activităţile de transport şi la activităţile de comunicaţii. Creşteri au înregistrat activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe.

În primele opt luni din acest an, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%, respectiv 8,2% comparativ cu perioada ianuarie – august 2014. Majorarea cifrei de afaceri s-a datorat creşterilor înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei, transporturi, activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe, comunicaţii şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor. AGERPRES