"Dacă lucrurile, în mare, sunt bune, mai există şi părţi în care nu ne-am înţeles foarte bine. Este vorba de relaţia pe verticală între lanţurile de magazine şi furnizorii lor. Sper că investigaţiile în domeniu dau un semnal şi ajută ca lucrurile să de deruleze corect în viitor. Însă, la dimensiunile pieţei, acestea sunt probleme relativ secundare. Ne îngrijorează şi vom fi atenţi la fenomenul de concentrare. Nu vom bloca lucruri care au logică de business, dar trebuie să fim atenţi la impactul asupra consumatorului. Suntem atenţi la tranzacţii. Nu am blocat direct niciuna, am impus doar anumite condiţii. Concurenţa este bună, dar nu suntem fericiţi să vedem o concentrare a pieţei şi veţi vedea o reticenţă în aprobarea tranzacţiilor", a explicat Bogdan Chiriţoiu.

El a precizat că în cazul preluării magazinelor Real de către Auchan au fost impuse anumite condiţii, la fel şi în cazul Mega Image, care a preluat unele magazine în Bucureşti.

"Unde vedem cote destul de mari de piaţă vom fi reticenţi să aprobăm o tranzacţie, sau dacă o facem, vom impune anumite condiţii", a mai spus Chiriţoiu. Preşedintele Consiliului Concurenţei a negat însă că se referă la tranzacţia de preluare a magazinelor Billa de către Carrefour.