Prefectul Gheorghe Vuşcan a declarat, în cadrul întâlnirii, că judeţul are nevoie de investiţii, în special în zona Câmpia Turzii.El a mai spus că scopul vizitei delegaţiei chineze este pentru stabilirea de parteneriate economice şi pentru identificarea unor oportunităţi de investiţii în judeţ în domenii precum industria construcţiilor de maşini, producţia de autovehicule, componente auto, maşini-unelte şi echipamente agricole, precum şi componente electronice şi IT.

Din partea chineză au fost prezenţi, printre alţii, directorul general adjunct al Departamentului de Comerţ al Provinciei Shandong, Yan Zhaowan, precum şi şefii diviziei de afaceri europene ai Departamentului, vicepreşedintele Shandong Changlin Machinery Group, Zhang Dong, şi directorul adjunct al Centrului Tehnic al Companiei de autobuze Zhongtong, Zhou Yuhui.

Shandong Changlin Machinery Group activează în special în domeniul construcţiei de maşini şi maşini agricole şi este cea mai mare firmă din lume producătoare de părţi componente pentru tractoare, cu distribuţie de produse în peste 60 de ţări ale lumii. De asemenea, compania de autobuze Zhongtong este una dintre cele mai renumite firme de profil din China, cu 140 de categorii de autobuze produse şi exportate în peste 70 de ţări.

După întâlnirea cu autorităţile clujene şi cu oamenii de afaceri, la care, printre alţii, a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, delegaţia chineză a vizitat Parcul Industrial Tetarom 1 şi Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii.

Sursa: Agerpres