Pe lângă orezul pe care l-au mâncat dimineața, la prânz și seara, s-a întâmplat să guste și câteva din delicatesele locale, cum ar fi ciorba de pui cu sânge.

“ Acasă mâncam orez de maxim 2-3 ori pe lună. Aici, după ce mănânci în fiecare zi ți se cam ia. Am descoperit un soi de frigărui care sunt băițuite cu un sos gustos și astea îmi plac. Poate mai au și alte lucruri bune, dar asta a fost ce am primit noi cel mai bun de la oameni”, a povestit Răzvan Fodor.

„Pâine n-am întâlnit pe aici. Dimineața orez, seara orez. Uneori îi pun și niște usturoi, în special dimineața. Ne-am trezit de multe ori în miros de usturoi. Cel mai ciudat lucru pe care l-am mâncat în Filipine a fost o ciorbă de pui cu sânge. Pun la fiert puiul, niște ghimbir, acresc cu tamarin și adaugă și sângele, spun ei pentru mai mult gust. Are o consistență de nămol și e închisă la culoare. Gustul nu a fost chiar rău, dar nu pot să zic că aș mai vrea o porție”, a povestit chef Sorin Bontea. 

Frigărui cu capete de găină

Pentru că mâncarea din Asia este mereu surprinzătoare, cei doi au găsit și preparate de care nu s-ar fi atins nici în ruptul capului.

“Am văzut prin piețe sau pe la oameni pe acasă frigărui din sânge, frigărui cu capete de găină sau cu ghiare de pui. M-am gândit să aduc câteva acasă pentru Scărlătescu și pentru Dumitrescu. Lui Florin puteam să îi aduc și un balut (ou eclozat). Sigur i-ar fi plăcut”, povestește râzând chef Bontea. 

Pentru că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din cursă, misiunile gastronomice nu vor lipsi din aventura Asia Express. Ramâne de văzut dacă adrenalina concursului îi va face să guste totuși din preparatele ciudate ale poporului asiatic. Telespectatorii vor vedea cum se descurcă cei doi începând de sâmbătă, 15 februarie, ora 20.00 când cel de-al treilea sezon al reality-show-ului Asia Express revine la Antena 1.