Potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică, în România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 4.272 de noi cazuri de Covid, 199 de decese, iar la ATI sunt internate 1.259 de persoane.

În acest context, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este de părere că cifrele nu reprezintă realitatea epidemiologică din România. De asemenea, profesorul Rafila este de părere că asigurările pe care președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban le dau românilor cu privire la impunerea de noi restricții după alegerile parlamentare sunt hazardate.

El subliniează faptul că deși au fost mai puține cazuri marți, numărul deceselor a fost destul de mare iar asta înseamnă că ”undeva, ceva, nu se leagă”. Acesta a mai adăugat faptul că singura soluție pentru a ține pandemia sub control este prelucrarea mai multor teste.

”Azi am avut 200 de decese, deși am avut mai puține cazuri. Undeva, ceva, nu se leagă. Trebuie să se facă mai multe teste, trebuie făcute anchete epidemiologice, trebuie depistați cei infectați și tratați.

Cine spune că va impune noi măsuri restrictive după alegeri cred că se hazardează. Este posibil ca după alegeri să asistăm la măsuri mult mai severe.”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

Cum arată bilanțul COVID

Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 11.530 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 30.11.2020 (10:00) – 01.12.2020 (10:00) au fost raportate 199 de decese (130 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursă foto: INQUAM Photos / Alexandru Prepeliță