Daca cineva ar veni zilnic la Vinopolis si ar comanda de fiecare data alt vin, nu i-ar ajunge un an pentru a trece in revista toate vinurile din oferta; sunt 380, diversitatea constand nu numai in soiuri si podgorii, ci si in anii in care au fost obtinute vinurile. Clubul apartine Societatii Oenologice Romane (SOR), o societate pe actiuni infiintata de cunoscatori ai vinurilor romanesti, astfel ca oferta este garantata calitativ. Cine nu se poate decide singur ce sa comande poate solicita si va primi recomandari si explicatii. L-am intrebat pe Mihai Dumitrescu, unul dintre actionarii SOR, care sunt preferintele sale: „As incepe cu un Sauvignon Blanc ‘96 de Valea Calugareasca sau o Cramposie de Dragasani 1999 sau 2000 sau o Feteasca Negra de Valea Calugareasca din ‘97 sau ‘98. Pentru acompaniament la mancare as alege un Novac de Dragasani ‘97, ‘98 sau ‘99, iar la final m-as rasfata cu un distilat de Bucium din mere, un senzational calvados romanesc.
Ca orice recomandari si acestea sunt subiective; daca vreti sa va delectati cu unul din vinurile romanesti de elita sau daca doriti sa faceti cunostinta cu un vin din care nu ati mai baut niciodata, Vinopolis este un local recomandat. Preturile sunt rezonabile, atmosfera placuta, iar serviciile bune.
Remarcabile sunt preparatele culinare: bine gatite, placut prezentate si inspirat denumite. Cateva exemple: „Vacuta sanatoasa la cap (anticot de vita preparat cu unt, mustar, ceapa si usturoi), „Farfuria cu te miri ce (gustare compusa din ou, telemea de vaca, pateu de ficat, slaninuta, carnati picanti si cascaval), „Ia-ma! Sunt fierbinte (aripioare de pui cu susan,bulete de cascaval, ficatei si ciuperci umplute), „Scufita rosie (salata de sfecla rosie), „Ridica-ma la cer! (salata din morcov, telina, mar si maioneza).