Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) își poate depăși producția în 2027 din cauza anului de criză din 2020, spune programul rus de dezvoltare a producției de GNL pe termen lung.

„Piața gazelor naturale lichefiate se caracterizează, de asemenea, printr-o creștere a potențialului și declarată pentru implementarea proiectelor de export ale producției de GNL. Având în vedere contracția ratelor de creștere a cererii în 2020, cererea prognozată pentru gazul natural lichefiat va fi peste producția din 2027.

Aceasta este o fereastră potențială de oportunități pentru proiectele rusești privind producția de gaze naturale lichefiate, care se află acum în stadiul de proiectare și după care nu a fost luată nicio decizie de investiție finală “, se spune în document.

Proiectul de gaze ar putea face față contracției ratelor de creștere a pieței gazelor naturale și intensificării concurenței după 2040, având în vedere tendințele existente în sectorul energetic.

“Motorul cheie al acestei tendințe va fi îmbunătățirea tehnologiilor, făcând posibilă reducerea costurilor de producție pentru surse alternative de energie.

Un astfel de declin poate opri de fapt creșterea utilizării surselor de energie fosilă după 2035”, potrivit documentului.