Un fermier de 70 de ani din Ialomiţa este înnebunit după agricultura ecologică. Lucrează 125 ha şi are o gamă variată de culturi, care îl ajută să treacă peste secetă. Cel mai bine vinde meiul şi lucerna.

Ioan Câşlaru este inginer agronom de profesie, iar agricultură face de când se ştie în satul Grindaşi (comuna Valea Măcrişului – judeţul Ialomiţa). În general, pune cam 10 hectare din toate – cum îi place să spună – , iar gama este deosebit de variată, mergând de la grâu, rapiţă, porumb, mei, orz, ovăz, sorg, mazăre, până la lucernă. Depinde şi de an, dar şi de cerere.

“Punem de toate, să se facă ceva dacă e secetă. Nu se face una, tot iese alta. Pe de altă parte, este ceva bătaie de cap să pui mai multe, dar trebuie făcută şi rotaţia culturilor, în condiţiile în care suprafaţa este mică“, povesteşte Câşlaru.