Culisele economiei

Printre cele mai scumpe imobile din Europa, cele mai scumpe alimente si taxe imense. Acestea sunt coordonatele care prezinta cel mai bine o realitate: in Romania, viata este scumpa. De curand, Bucurestiul a urcat 14 locuri, pana pe pozitia 95, in cel mai recent clasament al oraselor lumii realizat de Economist Intelligent Unit (EIU) in functie de costurile de trai. Totusi, acest top poate sa nu fie foarte relevant. Care sunt cele mai scumpe orase puteti vedea sambata, la Capital TV, singura emisiune care te face mai bogat.

Fabrica de bani

Materiale pentru campanii publicitare si mici cadouri personalizate pentru partenerii de afaceri. Acestea sunt principalele domenii de activitate ale firmelor care se ocupa cu productia de materiale promotionale. In ultimii ani, mai ales datorita aparitiei pe piata romaneasca a multor companii straine importante, care stiu ce inseamna o buna promovare, domeniul a cunoscut o crestere impresionanta. Cu o investitie initiala relativ mica se poate demara o afacere care, in scurt timp, poate sa aduca profituri.

Om in top

Pasionat de tehnologie, Nicolae Sota a reusit sa faca din comert exterior, din productie de CD-uri si din afaceri imobiliare o avere evaluata la aproximativ 18 milioane de dolari. Astfel, fidel principiului, dupa cum el insusi spune, “sa nu-ti pui ouale intr-un singur cos”, directorul general al firmei Kanami se pare ca a gasit reteta succesului in afaceri. Sota este hotarat sa vanda cateva dintre cele mai profitabile companii.