Azi, UE a devenit un monstru în care birocrați fără față decid toate aspectele vieții noastre, de la un minut la altul, spune  analistul americano-german Frederick William Engdahl.Conceptul lui Charles de Gaulle era mult mai bun: state naționale care cooperează, negociază pe probleme comune, dar rămân suverane în fiecare aspect. Italia este un candidat ideal pentru a părăsi UE, la fel și Ungaria

Premierul Ungariei, Viktor Orban, și-a manifestat deschis simpatia față de ministrul de Interne al Italie, Matteo Salvini.
”El este eroul meu și, de asemenea, tovarășul meu de călătorie”, le-a declarat Orban reporterilor la Milano, înainte de o întâlnire cu Salvini, ministrul de interne și vicepremierul Italiei. Italia şi Ungaria, două ţări care au criticat dur politicile europene privind imigraţia, au promis marţi să lucreze împreună la o abordare mai dură privind migranţii,

 Analistul afirmă că Uniunea Europeană a fost concepută în anii ’50 ca un proiect prin care SUA să domine Europa. Acesta consideră că Brexitul va duce la o reacție în lanț, europenii fiind sătui să fie conduși de birocrați necunoscuți. “Moneda Euro este un eșec complet, economia Europei este distrusă în beneficiul mai multor bănci internaționale. Va rămâne în sarcina cetățenilor Europei să decidă în ce viitor vor să trăiască”, a declarat Engdahl.

Acesta a spus că dominația americană în domeniile cultural, politic și economic este diminuată pe zi ce trece. Engdahl crede că noile piețe care se deschid în Asia, proiectele majore de infrastructură şi legăturile comerciale tot mai numeroase vor muta centrul de importanță al lumii spre Est.

 


Te-ar putea interesa și: