Magazinele Galt au adus de curând pe piaţa din România o nouă serie de ceasuri de mână produse de Longines, într-o ediţie aniversară care celebrează 175 de ani de existenţă ai producătorului.

Longines, producător de ceasuri de înaltă calitate (aşa-numita „haute horlogerie“), a lansat de curând gama Master Collection Retrograde, produsă pentru aniversarea a 175 de ani de istorie a companiei elveţiene. Oferind funcţii retrograde – zi, dată, secunde, al doilea fus orar pentru o scală cu 24 de ore – într-un mecanism cu întoarcere automată, Longines Master Collection Retrograde este o serie de ceasuri cu trei şi patru complicaţii („complication“ fiind un cuvânt francez ce desemnează, pentru producătorii de orologerie, un mecanism care indică orice altceva decât ora, minutul şi secunda). Separat de măsurarea timpului, funcţiile sale includ expunerea datei, poziţionată în dreptul orei 12, un calendar în partea dreaptă a cadranului, al doilea fus orar, situat în partea stângă, precum şi un secundar periferic în dreptul orei 6. Aceste patru funcţii sunt retrograde, arătătoarele resetându-se instantaneu în poziţiile de start odată ce au ajuns la punctul final.

Longines Master Collection Retrograde cuprinde ceasuri automatice care se remarcă prin claritatea cadranului şi carcasa de oţel cu capac transparent din cristal. Acesta din urmă dezvăluie mecanismul împodobit şi masa oscilantă gravată cu logo-ul Longines (v-aţi dat probabil seama că este vorba de ceasuri automatice, al căror arc este tensionat de o greutate numită „masă oscilantă“ şi acţionată de mişcările naturale ale mâinii). Disponibil în două variante de carcase, cu diametre de 41 şi 44 mm, acest model vine însoţit de o brăţară din oţel sau de o curea neagră ori maro din piele de aligator, cu închizătoare triplă.

Ceasurile sunt disponibile şi în varianta cu indicator pentru rezerva de mers (cantitatea de energie înmagazinată prin tensionarea arcului), care arată cât de mult va mai funcţiona ceasul fără să fie mişcat din loc. Acest din urmă model include doar trei funcţii retrograde: zi, dată şi al doilea fus orar. Eleganţa acestei serii de ceasuri rezidă în combinaţia dintre indexurile polisate, cadranul argintiu ştanţat şi arătătoarele albastre.

Fondată în 1832 la Saint-Imier (Elveţia), casa Longines are de partea sa 175 de ani de experienţă neîntreruptă în orologerie şi mai mult de 125 de ani de istorie în calitate de cronometror sportiv oficial pentru evenimente de anvergură mondială – precum numeroase ediţii ale Jocurilor Olimpice de Vară şi de Iarnă – şi, de asemenea, de partener al mai multor federaţii internaţionale de sport. Prezentă în peste 130 de ţări, casa Longines face parte din grupul Swatch, cel mai cunoscut manufacturier de produse de orologerie din lume. Longines Master Collection Retrograde este distribuit în România şi prin magazinele Galt – orologerie elveţiană.