Procurorii DIICOT și polițiști sub acoperire au reușit, pe lângă prinderea membrilor rețelei, și capturarea a 2500 kilograme de cocaină ascunse într-un depozit din Eforie Sud. Valoarea drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro, România fiind ţară de tranzit.  

Mai exact, șase traficanți, un marocan prins în Spania, patru lituanieni și un columbian, prinși în România, au primit, însumat, peste 110 de ani de închisoare. Liderul rețelei, marocanul Mimoun Kaabounim, zis „Dark Rocky“ şi „Rocky“, a fost condamnat la 19 ani și 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat şi trafic internaţional de droguri de mare risc, în formă continuată. Pentru aceleași infracțiuni columbianul Narvaez Ramon Diego are de ispășit 19 ani și 5 luni închisoare, iar lituanienii Mikailionis Nerijus -18 ani și 6 luni închisoare, Laurincikas Audrius- 18 ani și 5 luni închisoare, Gaidamavicius Vygantas – 18 ani și 5 luni închisoare, Miceika Tadas-18 ani și 6 luni închisoare.

Cei șase traficanți de droguri au fost trimiși în judecată de DIICOT în noiembrie 2016. Potrivit procurorilor antimafia, în vara lui 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, cetăţean columbian, şi cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas, cetăţeni lituanieni, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantităţi de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) şi trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deţinerea şi manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în ţări din Europa de Vest, scrie evz.ro.

Inculpanții au reușit să introducă în portul Constanța cantitatea de aproximativ 2.500 de kilograme de cocaină, ascunsă în pereții unor containere cu banane aduse cu vaporul din Columbia. Cele patru containere au fost duse într-un depozit din Eforie Sud. Ulterior, membrii rețelei au încercat să scoată drogurile din România, pentru Europa de Vest, apelând la o firmă locală importatoare ai cărei asociați erau de fapt polițiști sub acoperire.
În data de 20 iunie 2016, la ora 20, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri din cadrul DCCO, au descins depozitul din Eforie Sud, organizând astfel flagrantul. A fost cea mai mare captură de droguri realizată pe teritoriul României, valoarea lor depășind 625 milioane de euro. Câteva zile mai târziu, la cererea DIICOT, inculpatul Mimoun Kaabounim, zis «Rocky», a fost reţinut de către autorităţile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga. Cei șase traficanți de droguri au fost judecați și condamnați în ianuarie 2018, de magistrații Tribunalului Constanța, la termenele de judecată luându-se măsuri excepționale de securitate. Curtea de Apel Constanța a menținut, acum, sentința Tribunalului, decizia fiind defintivă, confirmă, astăzi, DIICOT.