La supermarket
Când cumperi produse alimentare, fii atent la ambalajul produselor: dacă ambalajul este bombat sau prezintă deformări, înseamnă că produsul nu prezintă deplină siguranță. Evită achiziționarea unor asemenea produse!
Nu cumpăra produse care nu îți inspiră încredere din perspectiva calității și a modului de informare prin etichetare. Citește eticheta și urmărește termenul de valabilitate! Eticheta trebuie să conțină o serie de informații precum: elementele de identificare – detaliate, lista ingredientelor, proporția acestora, data limita de consum, cantitatea netă. Atenție! Refuză orice produs a cărui etichetă prezintă modificări a datei limită de consum sau care nu are înscrisă această dată.
Pastrează bonul fiscal pentru a proba achiziționarea produsului în cazul în care dorești să reclami calitatea sau siguranța unui produs.Nu cumpăra produse alimentare din locuri neautorizate! Riști să achiziționezi un produs neconform, care îți poate pune în pericol sănătatea!
La salonul de înfrumusețare

Pentru a avea un Revelion reușit, A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons recomandă consumatorilor care apelează la serviciile unui salon de înfrumusețare să se asigure că lista tarifelor serviciilor oferite este completă, detaliată, cu precizarea tarifului și a tuturor operațiunilor ce caracterizează serviciul. De asemenea, este important ca produsele cosmetice folosite în saloanele de înfrumusețare să respecte termenul de valabilitate, consumatorul putând refuza utilizarea unui produs, în cazul în care consideră că acesta nu are calitatea dorită. Nu uita, cere bonul fiscal pentru orice produs sau serviciu achiziționat!
La restaurant

Asigură-te ca prin consultarea meniului poți afla toate informațiile privind cantitățile produselor oferite și prețurile acestora. Dacă mâncarea pe care ai comandat-o te nemulțumește și consideri că nu este conformă din punct de vedere calitativ, ai dreptul să refuzi comanda.