Ce titlu va avea fiul ducilor de Sussex?

Când Prințul Charles va prelua tronul, Archie va deveni nepot al monarhului. Astfel, fiul duciilor de Sussex va fi eligibil pentru titlul de Alteță, scrie independent.co.uk

Acest lucru se aplică deoarece nepoții de sex masculin ai monarhului sunt eligibili să capete titlul respectiv, în urma unui brevet din 1917 al Regelui George. Având în vedere că Charles are numai doi fii, Willian și Harry, această regulă se aplică tuturor nepoților.

Harry și Meghan Markle se află într-o situație foarte dificilă

Totuși, este posibil ca Prințul Charles să emită un brevet care va limita titlul de Alteță la moștenitorii tronului și rudele lor imediate, pentru a înfățișa datoriile Familiei Regale și modalitatea în care acestea au evoluat.

Meghan Markle explica în luna martie, în interviul cu Oprah, că Archie nu va primi un titlu. „Spuneau că nu vor ca Archie să fie un prinț (…) și că nu va primi protecție”, spunea Markle.

„Este puțin probabil că îi vom vedea pe oricare din copiii Duciilor de Sussex să participe la datoriile regale sau să dețină vreun titlu roial”, a explicat autorea cărții „Raising Royalty” pentru revista Town & Country, punctând că mai puțini membrii ai monarhului vor deține titluri regale și vor muncii full time, conform trendului din Secolul 21.

Chiar dacă Prințul Harry și Meghan Markle au anunțat în ianuarie 2020 că vor renunța la responsabilitățiile regale, trebuie menționat că acesta și-a păstrat locul în linia succesiunii.

Amintim că primele șapte locuri din linia succesiunii rămân neschimbate: Prințul de Wales, Ducele de Cambridge, Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis, Harry și Archie.

Sursă foto: Dreamstime