În 2004, acesta a cumpărat cu șapte milioane de euro, de la moștenitorii familiei Știrbei, clădirea de patrimoniu, amplasată în centrul Capitalei, pe vechiul Pod la Mogoșoaiei.
De asemenea, Ovidiu Popescu mai deținea și alte clădiri de patrimoniu – o vilă din strada Londra și două clădiri istorice amplasate pe străzile Lascăr Catargiu (palatul unei foste prințese Șuțu) și strada Paleologu.
Omul de afaceri intenționa să dezvolte un proiect imobiliar care să fie centrat pe vechiul palat al familiei Știrbei. Una din variantele proiectului cuprindea circa 35.600 de mp construiți, din care 18.000 mp sunt destinați spațiilor comerciale și 17.600 mp locuințelor. Separat urma să fie construit un parking subteran, de 25.000 mp.
În total era vorba de o investiție de circa 150 de milioane de euro. Palatul Știrbei ar fi urmat să fie renovat și reintrodus în circuitul cultural al Bucureștiului. Palatul trebuia să fie legat de clădirea cu două-trei etaje, din oțel și sticlă, unde erau proiectate spațiile comerciale, dar și cele de locuit, printr-un atrium.
”Anul trecut holdingul LVMH, care deține circa 60 de companii, fiind proprietarul brandurilor Louis Vuitton, Christian Dior, Guerlain, Givenchy etc. m-a contactat, încercând să obțină o participare mai mare de 50% din proiect. Vroiau să construiască și un hotel. Însă lucrările au fost blocate de comisia tehnică de urbanism de pe lângă Consiliul General al municipiului București”, declara în urmă cu câțiva ani, pentru Capital, Ovidiu Popescu.