Compania Suedeză deţine mai mult de 12 mii de produse, potrivit Businessinsider.com. Fiecare produs are un nume unic, care la început poate părea destul de ciudat, dar de fapt, în spate, există un sistem foarte bine gândit.

Modalitatea în care au fost convenite numele a fost stabilită chiar de fondatorul IKEA. Igvar Kamprad suferă de dislexie, o tulburare de vorbire din cauza căreia cititul este dificil. Kamprad a avut probleme în a-şi aminti codurile articolelor, aşa că le-a simplificat. Aşadar, cum funcţionează sistemul de denumire al produselor Ikea?

Produsele sunt denumite după cuvinte specifice suedeze. Cuvintele sunt alese în funcţie de tipul produselor.

De exemplu, mobilierul din exterior este numit după insulele scandinave. “ Applaro”, este o insulă în Stockholm. Covoarele sunt numite după oraşele din Danemarca sau Suedia. Covorul “Kattrup” este numit după un oraş mic din Danemarca.  

Accesorile pentru paturi şi băi sunt numite după flori şi plante.  “ Ullvide” este un cuvânt suedez pentru planta Salix Lanata. Paturile sunt numite ca zone din Norvegia, cum ar fi Hemnes. Dulapurile sunt numite după ocupaţii sau nume de băieţi: “Eket,Kallax, ”, ţesăturile şi draperiile sunt denumite după femei: “Mariam, Marete”

Deci, deși ar putea părea ciudat la prima vedere, pentru suedezi aceste denumiri de produse sunt familiare.