Unul dintre avocaţi a spus că în acest caz sunt şi probe ambientale. Cătălin Chelu, Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea au fost duşi în arestul Direcţiei Cercetări Penale.
Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Judecătorii Tribunalului Bucureşti au început, sâmbătă seară, în jurul orei 23.00, dezbaterile în acest proces.
Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar Ştefan Badea este acuzat că i-ar fi facilitat intrarea lui Chelu la Fătuloiu, a spus avocatul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, Ioana Ionescu.
Aceasta a spus că fapta de cumpărare de influenţă, una dintre cele două acuzaţii aduse clientului său, nu s-a consumat deoarece banii nu au fost daţi.
Avocatul a arătat că Chelu a declarat în faţa procurorilor că nu i-a dat bani lui Fătuloiu şi că nu era speriat de dosarele în care este vizat. Chelu le-a mai spus procurorilor că orice afacerist mai important din România are astfel de dosare şi că, în opinia sa, acest caz nu este decât o făcătură, în încercarea "decapitării" societăţii Alprom, unde el este acţionar majoritar, împreună cu alte două persoane din cele reţinute.
Întrebat în legătură cu flagrantul, avocatul a spus că Chelu ar fi fost în biroul chestorului Dan Valentin Fătuloiu, iar omul de afaceri a fos apoi condus de acesta la maşina sa, după plecarea secretarului de stat fiind momentul în care au intervenit anchetatorii.
Ioana Ionescu, a declarat, sâmbătă, că în acest caz a făcut denunţ şi fiul lui Dan Valentin Fătuloiu.
SURSA: Mediafax