Acestia au inteles ca dintr-o simpla navigare pe Net ar putea obtine venituri mult mai satisfacatoare decat daca ar avea un loc de munca obisnuit. In cele mai multe situatii, promisiunile acestor site-uri se dovedesc iluzorii. Adevarul este ca exista companii care aleg Internetul ca mijloc de promovare si sunt dispuse sa plateasca celor care le receptioneaza mesajele publicitare. Insa pentru a ajunge la un castig lunar de 200-300 USD trebuie sa iti dedici cel putin opt ore pe zi si, pe langa rabdare, ai nevoie si de mult noroc. Foarte bine te poti trezi ca, dupa o „munca” istovitoare, site-ul la care te-ai inscris gaseste un pretext pentru a nu plati suma datorata. „Motivul cel mai frecvent invocat este incalcarea unui articol din regulamentul propriu de care, oricum, nu aveai habar”, spune Valentin Ciocea, director de proiect la furnizorul de Internet Ines. In cazul in care iesi din sistem inainte de a acumula suma minima necesara emiterii unui cec (20-100 USD), singura parte castigata va fi agentia de publicitate online care incaseaza atat banii platiti de compania promovata, cat si pe cei datorati utilizatorului. In plus, trebuie retinut ca nu toate site-urile fac plati catre Romania.

Te afiliezi si castigi

Cele mai mari sume pot fi castigate folosind programele de afiliere. Pentru a putea beneficia de acestea ai nevoie de un site in limba engleza, care trebuie sa nu contina nici un link catre site-uri cu continut obscen sau ilegal, pentru ca, altfel, nu vei fi acceptat ca afiliat. Programele de afiliere platesc dupa mai multe criterii: Pay per Click, Pay per Lead sau Pay per Sale. Prin programele Pay Per Click, compania care isi face publicitate online (in general, prestatori de servicii sau magazine) iti furnizeaza un banner sau un link, pe care il afisezi in site-ul tau, urmand sa primesti un comision de circa 0,03 USD pentru fiecare click. Programele Pay Per Lead platesc pentru vizitatorii care nu doar acceseaza link-ul din pagina ta, ci se si inregistreaza pentru serviciul oferit. Pentru fiecare inregistrare, poti primi intre 0,5 USD si 8 USD. Folosind programe Pay Per Sale, magazinele online si furnizorii de servicii online platesc un comision de 5-30% din vanzarile realizate de pe pagina ta. Multi considera aceasta modalitate de castig pe Internet drept cea mai eficienta.

Programe de afiliere – principala oferta

· NetFlip.com (Pay per Lead) plateste 0,75 USD pentru fiecare nou membru care s-a inscris folosind pagina ta. Daca noul membru devine si clientul unui serviciu, poti castiga pana la 30 USD.
· Amazon.com (Pay per Sale) detine cel mai mare program de afiliere de pe Internet. Ofera aproape toate categoriile de produse. Comisionul este de 15% pentru fiecare produs vandut prin accesarea link-ului din site-ul tau.
· LinkShare.com ofera afiliatilor peste 400 de programe de castig. Poti opta concomitent pentru mai multe programe.

Cum sa castigi bani din citirea mail-ului

Tinand cont de politica foarte aspra privitoare la anti-spam din tarile occidentale, ce nu permite trimiterea de email-uri nesolicitate, vei fi platit pentru faptul ca accepti mail-uri cu diferite reclame.
Poti sa primesti intre 0,02 USD si 0,05 USD/ e-mail. Fara sa fii nevoit sa raspunzi la aceste mail-uri, este suficient sa dai un click pe adresa promovata. Recomandam selectarea numarului maxim de domenii de interes la inscrierea in astfel de programe, pentru ca suma castigata sa fie cat mai mare. Dupa acumularea sumei minime ce variaza intre 20 si 80 USD, poti solicita eliberarea unui cec.
Ai grija ca site-urile respective sa faca plati catre Romania.

De unde vin mail-urile castigatoare

· Hits4Pay.com Primesti automat 10 USD la inscriere. Fiecare mail citit este platit cu 0,02 USD.
· TotalE-mail.com Castigi atat citind mail-urile trimise de la aceasta adresa, cat si inscriindu-te
la diverse firme partenere care platesc mult mai bine.
· ReadClick.com plateste cu 0,05 USD pentru fiecare mail citit si emite cec pentru minimum 20 USD.
· MailClicker.com plateste cu 0,02-0,05 USD pentru fiecare mail citit. Are o frecventa buna
a mesajelor si emite cec pentru cel putin 25 USD.
· E-mailPaysU.com Primesti automat 10 USD la inscriere si esti platit cu 0,02 USD pentru fiecare
e-mail citit.
· InboxDollars.com plateste cu 0,05 USD fiecare mail, iar cecul se emite pentru cel putin 30 USD.
· NitroClicks.com Unul dintre cele mai populare site-uri de acest gen, care insa nu efectueaza plati catre Romania.

Navigare pe Internet – cea mai populara modalitate de castig

Exista site-uri care platesc intre 0,5 si 0,7 USD pentru fiecare ora de navigare. Nu trebuie decat sa rulezi un program care va deschide o mica fereastra in josul paginii, afisand in acest timp unu sau doua bannere. Sunt contorizate doar perioadele in care accesezi site-uri web. Pentru a obtine plata maxima, trebuie sa schimbi site-ul sau sa deschizi un altul intr-un interval de 1-5 minute. Vei fi eliminat din baza lor de date daca utilizezi programe care fac navigare automata si, uneori, daca esti un utilizator mult prea constiincios, devenind astfel suspect de folosirea unor programe ce insala contorizarea.

Ghidul site-urilor care platesc navigarea

· Spedia.net este cel mai popular si cel mai bun program dintre cele care platesc pentru navigare. Emite cec cand ai acumulat minimum 30 USD.
· PaysU.com plateste 0,17 USD pe ora plus o parte din profitul companiei Internet care poate ajunge pana la 0,5 USD/ ora. Numarul de ore pentru care poti fi platit este limitat la 40 de ore pe saptamana. Pentru a emite cec, trebuie sa acumulezi cel putin 70 USD.
· CashSurfers.com Primesti puncte si pentru fiecare reclama afisata. Echivalentul a zece puncte este de 0,01 USD. Emite cec pentru o valoare minima de 40 USD.
· ePipo.com plateste 0,35 USD/ ora. Cecul minim expediat este de 24 USD.
· ItAdsUp.com plateste 0,5$/ora, iar numarul de ore este limitat la 30.

Te-ar putea interesa și: