Unul dintre aceste proiecte este cadastrul national, amânat în repetate rânduri. "De patru ani de zile România nu are cadastru naţional şi nu poţi face transfer de proprietate dacă nu ai cadastru. Acesta este unul dintre proiectele care se pot face în Parteneriat Public Privat (PPP), Comisia chiar a cerut realizarea lui. Sper ca primul PPP în 2012 să fie legat de iniţierea cadastrului naţional şi în acest sens am primit deja o propunere de la compania Samsung, dar sper să fie implicate în acest proiect circa zece companii", a spus ministrul Dezvoltării.

Tot în PPP va fi realizat şi proiectul unui eco-cartier în Ghencea, cu circa 10.000 de locuinţe, dar şi un aeroport privat la Alexeni, în judeţul Ialomiţa.

MDRT va continua şi programul de construire a locuinţelor în regim ANL, precum şi cel de reabilitare termică a locuinţelor, însă cu bugete reduse, întrucât bugetul pentru anul 2012 este cu 11% mai mic comparativ cu valoarea consemnată la ultima rectificare bugetară.

"Bugetul de anul viitor este cu 11% mai mic decât cel de anul acesta, la ultima rectificare. Asta arată că nici pe departe bugetul nu este suficient, dar ne vom strădui să găsim fonduri suplimentare prin parteneriat public-privat. Noi nu am stat şi am acceptat situaţia aceasta de nefinanţare pentru investiţii, ci am căutat fonduri în altă parte. Din bugetul de 3,45 miliarde lei, bugetul de stat reprezintă 88,48%, iar fondurile externe sunt de 7,42% din total. Alte 141 milioane lei reprezintă fonduri proprii", a subliniat Elena Udrea.