„Am făcut precizări referitoare la informările pe care le-am primit înainte și după organizarea protestului. Am solicitat informații inclusiv de la parteneri (…) reiese că în baza acelor informări nu am avut indicii că a fost o acțiune de protest organizată sau susținută de o anumită entitate sau de o anumită organizație sau de grupuri de persoane sau că s-au primit finanțări din afară", a afirmat Carmen Dan la finalul audierilor.

În schimb, Carmen Dan a subliniat că apariţia în spaţiul public de informaţii privind finanţări externe pot face obiectul unei anchete.

„Însă, am putut vedea cu toții și am urmărit și eu, aseară, niște filmulețe. Cred că sunt aspecte care reies și din acele înregistrări și cred eu că instituțiile statului se pot apleca pentru a verifica și aceste situații. În plus, am depus la parchetul competent, la DIICOT, o acțiune prin care expunem toată înlănțuirea de evenimente și fapte, particularitățile acestei acțiuni de protest, și am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziția organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care dânșii consideră sau ne solicită să le punem la dispoziție”, a declarat Carmen Dan.

Aceste informaţii contrazic punctul de vedere al lui Liviu Dragnea care afirma duminică faptul că protestele din 10 august au fost finanțate și din extern, iar protestatarii au fost bine organizați, încercându-se o lovitură de stat.

"Eu zic ca PSD să rămână la guvernare, că așa m-am angajat în 2016. Cine a oprit pe cine să vorbească în partid? Sigur, a apărut o supărare cu doamna Carmen Dan, dar măcar altcineva să susțină demiterea ei. Doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august pe doamna prefect. I-am și spus doamnei Firea inaite de CEx am văzut în presă că doamna Dan ar fi spus ceva despre prefect, care e apropiat doamnei Firea. Nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că în 10 august instituțiile statului nu au acționat ilegal, Jandarmeria a intervenit respectând regulamentele", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, citat de B1.ro.