„Nu am un conflict cu Liviu Dragnea ca persoană, ci cu modul său de a face politică. Am suportat atacuri la persoană, atacuri la familie, au pornit de la Liviu Dragnea. Sunt oameni din jurul lui care răspândesc știri false. Sunt intoxicări privind cine ar fi în spatele meu”, a spus Gabriela Firea la Jurnalul de Seară de la Digi24.

Firea a spus din nou că nu a primit sprijin de la Guvern pentru proiectele Capitalei. „Revoluția în trafic a fost promisă în primul rând de Liviu Dragnea și apoi de Gabriela Firea”, a spus edilul Capitalei. „În ședințe, Liviu Dragnea îmi promitea sprijinul. La fiecare întâlnire, plecam bucuroasă, lucrurile păreau că sunt bune”, a adăugat Gabriela Firea.

Ea a povestit apoi că de la CNAIR afla că sunt dificultăți, pe care nu le consideră însă reale: „Întâi a fost minciuna cu fondurile europene, pe care am demontat-o imediat, apoi a fost gogorița cu proprietatea”.

„Avem multe proiecte, dar ‘nu se dorește’ politic. În spatele meu e cineva, e Liviu Dragnea. Una spune, alta face”, a spus Gabriela Firea.

În opinia sa, Liviu Dragnea controlează „totul”, pentru că oamenii aflați în diverse funcții au fost numiți cu acordul său: „Decizia politică se ia la partid, decizia guvernamentală e urmare a deciziei politice”.

Gabriela Firea a adăugat că primarul general nu poate rezolva toate problemele generate de trafic, dar că s-a bazat pe sprijin de la Guvern şi de la majoritatea parlamentară pentru modificarea „legilor strâmbe”şi punerea în aplicare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). În acest sens, a menţionat că PMUD conţine măsuri care revin autorităţilor locale, dar „mai ales” Guvernului. 

Ea a mai spus că a avut „nenumărate” discuţii cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre transferul Centurii ocolitoare a Capitalei la Primăria Municipiului Bucureşti. 

„I-am spus de fiecare dată că este inacceptabil ca în 27 de ani de la Revoluţie să progresăm doar 30 şi ceva la sută din acest proiect. Practic, din 70 şi ceva de kilometri de autostradă să avem doar 20 şi ceva realizaţi. Este dramatic şi i-am spus că am echipele pregătite, profesioniste, oameni care abia aşteaptă să preia acest obiectiv şi eu mă angajez că voi fi zilnic pe şantier pentru a finaliza această lucrare, acest obiectiv de investiţii, pentru că este primordial pentru Bucureşti. Este primul pas pentru a rezolva, a ameliora traficul sufocant din Capitală. La fiecare discuţie, la fiecare întâlnire, plecam bucuroasă. Simţeam că prind aripi, pentru că lucrurile păreau foarte bune, pozitive şi că ne îndreptăm spre un succes. Dar pe urmă mergeam la minister, la CNAIR şi se mai găsea câte un motiv. Întâi, că se pierd fondurile europene. Era o dezinformare”, a declarat Firea.