De această dată este vorba de analiza făcută de o agenţie de pariuri privind Primăria Capitalei. Potrivit acesteia, favorit pentru ocuparea fotoliului de primar al Bucureştiului începând din această toamnă ar fi Nicuşor Dan, care are o cotă de 1.67.

În schimb, şansele actualului edil, Gabriela Firea, pentru un al doilea mandat s-au redus, ea având în prezent o cotă de 2.2.

“Nicușor Dan și-a îmbunătățit semnificativ șansele de a câștigă alegerile la Primăria Municipiului București, ajungând în ultimele trei săptămâni de la o cota de 2.0 la 1.67. Evoluția îl plasează pe Dan drept principal favorit, detronând-o astfel pe Gabriela Vrânceanu Firea, ale cărei șanse s-au redus de la o cota de 1.91, pe 10 iulie, la una de 2.2 în momentul de față”, se arată în studiul realizat de casa de pariuri şi citat de Mediafax.

Au fost incluşi şi alţi potenţiali candidaţi, însă aceştia au şanse foarte mici de a câştiga Primăria Capitalei. Astfel, Theodor Paleologu a scăzut până la o cotă de 13.0, în timp ce Traian Băsescu are o cotă de 17.0, iar Victor Ponta 34.0.

“Din seria potențialilor candidați, Theodor Paleologu a scăzut de asemenea în viziunea bookmakerilor de la o cota de 11.0 la 13.0, în timp ce șansele lui Traian Băsescu (17.0) și Victor Ponta (34.0) au rămas neschimbate”, mai transmit reprezentanţii agenţiei de pariuri.

Aşadar, topul şanselor pentru fotoliul de primar al Bucureştiului arată în felul următor:

  • Nicușor Dan – 1.67 (49% șanse)
  • Gabriela Firea – 2.2 (37%)
  • Theodor Paleologu – 13.0 (7%)
  • Traian Băsescu – 17.0 (5%)
  • Victor Ponta – 34.0 (2%)