Capitala europeană a turismului inteligent este o inițiativă a UE, care recunoaște realizările deosebite ale orașelor europene ca destinații turistice pentru patru categorii: durabilitate, accesibilitate, digitalizare, precum și patrimoniu cultural și creativitate. Inițiativa promovează dezvoltarea turismului inteligent în orașele europene, are ca scop consolidarea destinațiilor și facilitează schimbul de bune practici.

Inițiativa este administrată de Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri și rezultă dintr-o acțiune pregătitoare propusă de Parlamentul European.

Vizitatorii ITB vor avea ocazia să afle mai multe despre inițiativa Capitalei Europene a Turismului Inteligent, să se întâlnească cu reprezentanți din Goteborg și Málaga și să învețe ce a determinat ambele orașe să iasă în evidență pentru a deveni în 2020, Capitale europene ale turismului inteligent.

Gothenburg și Málaga au avut realizări exemplare în toate cele patru categorii ale inițiativei și au impresionat juriul european atât prin activitățile pe care intenționează să le implementeze în 2020, cât și prin capacitatea lor de a acționa ca model pentru alte orașe.

Gothenburg lucrează împreună cu multe de părți interesate și sectoare pentru a implementa o abordare cu adevărat integrată a turismului inteligent. Orașul se remarcă pentru oferta sa digitală care ajută la îmbunătățirea experiențelor atât pentru cetățeni cât și pentru turiști. Aceasta include soluții orientate spre viitor pentru trafic și transport, precum și măsuri de sustenabilitate exemplare.

Málaga s-a transformat dintr-un punct de turism pentru soare și mare într-o destinație turistică inovatoare, încorporând cu succes conceptele de durabilitate, accesibilitate, inovație și cultură în strategiile și acțiunile sale de turism inteligent. Orașul de coastă se concentrează puternic pe utilizarea de noi tehnologii pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor și a spori capacitatea inovatoare a întreprinderilor locale.

Aflați mai multe despre Capitalele europene ale turismului inteligent pentru 2020 aici:

Gothenburg

Málaga