Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a afirmat că şi el îşi doreşte revenirea la normalitate şi să meargă la film, la teatru, la restaurant, la fel ca oricare alt român, însă acest lucru se poate întâmplă doar prin vaccinarea cât mai multor oameni. Liderul PNL a adăugat că „se vede că pe măsură ce creşte procentul de populaţie care se vaccinează, riscul de a contracta virusul scade şi pe măsură ce scade, putem să venim la o viaţă normală”.

„Suntem pe un trend descendent clar. Premierul şi colegii din Guvern deja vorbesc despre un plan de revenire la normalitate şi de ridicare graduală a restricţiilor pe măsură ce scade incidenţa, creşte procentul populaţiei vaccinate. Şi eu îmi doresc să mă duc la teatru, la film, la restaurant şi evident orice român îşi doreşte să revină cât ma repede la o viaţă normală.

Se vede că pe măsură ce creşte procentul de populaţie care se vaccinează, riscul de a contracta virusul scade şi pe măsură ce scade, putem să venim la o viaţă normală.

Aşteptăm noul ministru al Sănătăţii să intre în activitate cu forţa. A fost secretar de stat, cunoaşte cât de cât problema, sunt convins că va reuşi să corecteze chestiunile care nu funcţionează şi să sprijine activitatea comitetului interministerial”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri într-o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Dolj dacă este bine gestionată criza sanitară.

Ce a spus Klaus Iohannis despre relaxarea restricțiilor

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit vineri despre eventuala ridicare a restricţiilor începând cu 1 iunie. Data fusese avansată anterior de către premierul Florin Cîţu drept un moment de început pentru relaxarea restricţiilor în România.

Klaus Iohannis a subliniat şi el că, fără o vaccinare în masă, România nu va putea ieşi din pandemie. Preşedintele spune că este implicat în campanie de vaccinare şi va continua să facă acest lucru, prin transmiterea mesajelor pro-vaccinare şi inclusiv prin vizitarea centrelor.

„Fără vaccinare nu ieșim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieșire este vaccinarea în masă. Voi discuta cu oamenii, voi vizita centre de vaccinare, voi transmite mesaje ca astăzi: Dragi români, mergeți și vă vaccinați”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

Despre posibilitatea ridicării restricţiilor de circulaţie ce există acum pe timpul nopţii, Klaus Iohannis nu a venit cu o veste prea bună.

„Lucrurile nu se pot întâmpla de azi pe mâine”, a declarat şeful statului, adăugând totuşi că, odată cu avansarea vaccinării, măsurile restrictive vor fi atenuate, apoi ridicate.

Sursă foto: INQUAM / Alex Nicodim