Dragoș Petrescu, președintele Asociației patronale din industria restaurantelor, a făcut, în urmă cu puțin timp, un anunț menit să-i bucure pe toți românii. El a spus la Digi24 că se va întâlni cu premierul Ludovic Orban, pentru a-i propune un ultim plan de redeschidere a restaurantelor. Terasele ar fi primele care ar urma să-și primească clienții, iar acest lucru ar fi dorit să se întâmple în cât mai scurt timp.

„Este propunerea noastră, în primele două săptămâni ne gândim la redeschiderea teraselor, apoi, treptat, și a restaurantelor. Din 15 iunie vizăm redeschiderea cu 50 la sută restaurantele, în interior”, a spus Petrescu.

Orban este categoric

Ludovic Orban este însă de cu totul altă părere.

„Avem întâlnire, astăzi, cu sectorul HORECA, dar am avut întâlniri cu reprezentanţii companiilor, asociaţilor patronale pe aproape toate domeniile de activitate, pentru a identifica problemele specifice, pentru a ţine cont de propunerile care există din partea acestor structuri patronale pe fiecare domeniu de activitate.

Şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA, sigur, aici, am spus limpede în analiza de risc epidemiologic, restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.

Din cauza asta, după 15 mai, nu vor fi deschise. Hotelurile, în condiţiile respectării anumitor reguli, vor fi deschide, după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a afirmat Orban.