Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID informează joi dimineaţa că 908.092 persoane au fost programate pentru imunizare prin platforma informatică.

„În perioada 15 ianuarie, ora 15,00, până joi, ora 9,00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 908.092 persoane din etapa a II-a de vaccinare”, precizează CNCAV într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, este vorba despre 368.584 adulţi peste 65 ani, 209.393 persoane cu afecţiuni cronice şi 330.115 angajaţi din domenii esenţiale.

Din punct de vedere al modalităţii de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

  • individual, direct în platformă – 364.301 persoane;
  • prin intermediul medicilor – 167.024 persoane;
  • telefonic, prin Call Center – 103.632 persoane;
  • prin intermediul angajatorului – 273.135 de persoane din domenii esenţiale.

Zilele trecute, preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, începând din data de 28 ianuarie, se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru doza I, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, având în vedere un deficit de doze de vaccin cu care se confruntă România în acest moment.

Administrarea vaccinului Moderna începe pe 1 februarie

În altă ordine de idei, administrarea vaccinului Moderna pentru care rapelul se realizează la 28 de zile va începe de la 1 februarie la nivelul centrelor de vaccinare din România, a informat miercuri Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

CNCAV aminteşte că, începând cu data de 28 ianuarie, se pune în aplicare procesul de reprogramare a persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare din categoria domenii esenţiale.

„Astfel, o persoană programată iniţial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată pe 8 februarie cu rapel la data de 8 martie (28 zile). Sunt 35.304 persoane care aveau programare iniţială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie şi care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile. În ceea ce priveşte reprogramarea persoanelor din Etapa a II-a din categoria domenii esenţiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor iniţiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate iniţial. CNCAV a formulat deja noile cerinţe operaţionale către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfăşoare optim”, afirmă sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan