În acelaşi dosar, a mai fost pus sub acuzare George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, tot pentru complicitate la infracţiunea de şantaj.

Cei doi au fost chemaţi joi la sediul DNA, unde li s-au adus la cunoştinţă învinuirile.

De asemenea, procurorii au pus sub acuzare persoanele juridice SC Antena Group SA şi SC Intact Publishing SRL.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există indicii concludente şi temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice şi juridice care au comis, sub forma autoratului şi complicităţii, acte materiale specifice infracţiunii reţinute în sarcina lui Sorin Alexandrescu.

Astfel, potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns un administrator de la RCS/RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract în condiţii prestabilite, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

Pe de altă parte, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea către administratorul de la RDS şi către alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL, semnate de George Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV Group au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să vizeze şi partea vătămată.

Procurorii mai susţin că, începând cu data de 9 mai 2013, pe două posturi de televiziune din cadrul Antena Group a fost difuzat un spot publicitar în cuprinsul căruia se făcea referire la ancheta jurnalistică ce ar fi vizat împrejurări presupus compromiţătoare pentru partea vătămată.

Cu ocazia mai multor întâlniri, Sorin Alexandrescu i-a reamintit administratorului de la RDS că singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa şi, implicit, activitatea pe care o desfăşoară în cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena TV Group, în condiţiile impuse.

DNA mai arată că Sorin Alexandrescu a purtat, în mod constant, discuţii pe tema întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte, cât şi după finalizarea acestora, cu Camelia Voiculescu, reieşind că aceasta din urmă avea cunoştinţă de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens. AGERPRES