Din cauza aceleiasi taxe, pe care o vor plati toate firmele care detin cabluri, tarifele RomTelecom, cele percepute de companiile de telefonie mobila si de providerii de Internet s-ar putea majora. Mai mult, regiile subordonate Primariei trebuie sa vireze la bugetul local jumatate din sumele incasate de la firmele ale caror cabluri trec prin galeriile sau pe stalpii lor. Societatile de televiziune prin cablu din Bucuresti au aproximativ 450.000 de abonati, iar RomTelecom detine aproape de zece ori mai multe linii telefonice.
Aceasta este prima dintr-o serie de taxe pe care Primaria se gandeste sa le introduca pentru a-si acoperi deficitul bugetar. Urmatoarea taxa, aflata deja sub forma de proiect, ii vizeaza pe proprietarii cladirilor si terenurilor nefolosite, care va trebui sa contribuie si ei la fondurile Primariei. Jumatate din cei 1,5 miliarde lei pe care Primaria estimeaza ca ii va incasa lunar va merge la cele sase sectoare.
In alte orase importante din tara se platesc deja taxe pentru caini, pentru taierea copacilor, activitati video-foto, pentru sustinerea sportului si a culturii, pe apa potabila si chiar pe inchirierea toaletelor publice.