Potrivit datelor Paravion, majoritatea biletelor achiziționate de către românii care au ales să vină cu câteva zile înainte de votare au fost achitate cu două săptămâni înainte de eveniment, cu date de retur în săptămâna imediat următoare.

În ceea ce privește orașele cu cele mai multe decolări spre România, acestea sunt metropole precum Frankfurt, Amsterdam, Paris, Londra și Copenhaga.

Cele mai ieftine bilete dus – întors cu destinația România, în preajma alegerilor, au fost cele cu plecare din Berlin, cu prețuri pornind de la 76 de euro, Istanbul, cu preţuri de la 107 euro, Copenhaga – 129 de euro, respectiv cele cu plecare din Amsterdam, de la 151 de euro, şi Munchen – 158 de euro, mai arat[ datele citate.

Majoritatea celor care zboară spre România înainte de 11 decembrie aterizează în Bucureşti, peste 73%, iar restul in Cluj-Napoca (cca. 14%), Iaşi (uşor peste 4%) şi Timişoara (3,2%).

„Noi îndemnăm toţi românii să îşi exercite dreptul de vot, fie că o fac de acasă, de la secţiile din Diaspora sau că aleg să facă un drum spre România pentru a vota alături de cei dragi. Cei care au achiziţionat bilete de pe Paravion în preajma alegerilor au şi ocazia de a petrece câteva zile alături de familie şi prieteni, mulţi dintre ei, cel mai probabil, având alte planuri de Sărbători”, a declarat Remus Vișan, director general al Paravion.

Există şi români care vin în ţară de pe alte continente. Conform reprezentantului companiei, cel mai scump bilet dus-întors cu aterizare în România, a costat peste 1.100 de euro, cu decolare din Mali.