"Pentru prima dată, pariorii noştri mizează pe faptul că grecii vor ieşi din zona euro", a anunţat purtătorul de cuvânt al bookmakerului, Graham Sharpe, într-un comunicat.

William Hill propune o cotă de 4 la 6 pentru un scenariu cu ieşirea Greciei din zona euro înainte de 31 decembrie 2012, ceea ce înseamnă un câştig de 4 lire sterline pentru şase pariate dacă scenariul devine realitate.

În schimb, menţinerea Greciei în zona euro până la sfârşitul lui 2012, pe care pariorii au mizat mult mai puţin, se dovedeşte în prezent mai riscantă şi deci aducătoare de mai multe profituri.

Evoluţia are loc după decizia surpriză a premierului grec Georgios Papandreou de a supune referendumului planul european de asistenţă pentru ţara sa, care a zguduit pieţele şi a creat stupefacţie în rândul partenerilor săi din zona euro.

Criza greacă a dominat joi discuţiile ţărilor din G20 reunite la Cannes pentru a încerca restabilirea stabilităţii în zona euro.

Agenţiile de pariuri, veritabile instituţii în Marea Britanie, nu se interesează numai de competiţiile sportive, turneuri hipice sau curse de câini, ci şi de tot felul de chestiuni politice sau sociale.