UPDATE:

Agresorul ar fi strigat, potrivit unui martor, „Allah Ahkbar”, dar această informaţie nu a putut fi confirmată. El fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce „se făcuse remarcat” printr-un comportament violent în ultimele săptămâni, a indicat presei ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann.

„Ancheta poliţiei va trebui să stabilească dacă avem de a face cu un act legat de islamism sau de starea psihică a agresorului”, a adăugat el.

Bărbatul, sosit ca migrant în 2015 în Germania şi care locuia din acel la Würzburg, a acţionat în orice caz cu o „extremă brutalitate”, comiţând acest măcel în plin centrul oraşului, în magazine şi o agenţie bancară, a spus ministrul.

El a precizat că pronosticul vital al unor răniţi este încă angajat. „Ne rugăm pentru ei”, a adăugat Herrmann.

Ministrul a adus un omagiu trecătorilor care l-au urmărit pe agresor, înarmaţi cu scaune luate de pe terase ale cafenelelor şi cu bastoane, pentru „a-l opri”, aşa cum s-a văzut în mai multe înregistrări video postate pe reţele de social media.

Știre inițială:

Poliţia din oraşul german Wuerzburg a anunţat vineri seară arestarea unui suspect, după o ”operaţiune majoră” în care părţi ale oraşului au fost închise circulaţiei, transmite Reuters. Atacatorul este un bărbat de culoare.

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte şase sunt rănite în urma unui atac comis cu un cuțit. Atacatorul a fost oprit după ce i s-a tras un glonţ în picior.

Presa locală a relatat mai devreme despre înjunghieri multiple comise în această localitate cu circa 130.000 de locuitori, situată la sud-est de oraşul Frankfurt din Germania.

Potrivit poliţiei, nu există indicii despre existenţa unui al doilea suspect care să fi participat la atac şi populaţia nu este în pericol. Nu au fost furnizate deocamdată informaţii despre cel arestat.

Cel puțin trei oameni au murit

Poliția a spus că trei oamenii au fost uciși și cel puțin șase au fost răniți. Atacatorul a fost împușcat. Potrivit poliției, situația este acum sub control.  Încă nu se știe nimic despre posibilul motiv al atacului.

„Atacatorul a fost imobilizat după ce poliția a folosit o armă de foc”, a declarat poliția Franconia Inferioară pe Twitter.

„Nu există indicii ale unui al doilea suspect. NU există niciun pericol pentru populație.”, potrivit poliției.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat un tânăr care țintea cu un cuțit spre oameni. Acesta a fost imobilizat de alți bărbați până la sosirea poliției. Într-un alt videoclip se vedeau urme de sânge pe pământ.

Videoclipurile se potriveau cu locația raportată a atacurilor, în jurul Barbarossaplatz din centrul orașului Wuerzburg, deși nu a fost imediat posibil să se confirme când au fost făcute.

Wuerzburg este un oraș cu aproximativ 130.000 de locuitori la sud-est de Frankfurt.