Preşedintele PSD Liviu Dragnea a confirmat numirea noului șef la Secretariatul General al Guvernului, încă de duminică.

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

De asemenea, prim-ministrul a dispus eliberarea din funcţia de şef al SGG a Andreei Lambru. Până astăzi, Secretariatul General al Guvernului este condus de Andreea Lambru. Înaintea acesteia funcţia era ocupată de Mihai Busuioc, în perioada Cabinetului Grindeanu. Busuioc a fost eliberat din funcţie, pe 16 iunie 2017, printr-o decizie a premierului de atunci Sorin Grindeanu care dorea ca postul să fie preluat de Victor Ponta, iar Busuioc a refuzat să semneze în mod repetat decizia prim-ministrului prin care era numit Ponta. În cele din urmă, decizia numirii lui Victor Ponta la conducerea SGG a fost semnată de secretarul de stat de atunci, Alexandru Mihai Ghigiu.

Este vorba despre o decizie care a fost luată în cadrul CEx-ului.

Toni Greblă a fost achitat acum 4 luni de ICCJ, după ce a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni), din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată.


Te-ar putea interesa și: