'Trebuie să găsim cadrul cât mai eficient pentru a implementa. Rolul nostru este să servim cetăţenii. Guvernul a început un proces de debirocratizare foarte bun. Am reuşit să rezolvăm o serie de probleme sesizate de cetăţeni. Îmbunătăţirea continuă a guvernanţei digitale ne preocupă şi, în ministere, sunt grupuri de lucruri care studiază aceste probleme. Atât timp cât fuzionăm şi facem interoperabilitate, nevoia de securitate cibernetică creşte. Odată cu avansul tehnologic, apar şi posibilităţile de a folosi această tehnologie în sens negativ. Cum putem face această balanţă să funcţioneze: nevoia de a ne proteja datele, proprietăţile versus nevoia de a afla, de a cunoaşte, de a utiliza toate avansurile tehnologice? Iniţiativa noastră de a aduce cât mai repede Legea securităţii cibernetice creează un cadru general fără a atenta la proprietatea individuală a cetăţeanului. Misiunea noastră este de a oferi un cât mai bun instrument, astfel încât acesta să nu fie folosit şi în sens negativ', a spus Bostan.

Potrivit ministrului Comunicaţiilor, strategia unei organizaţii atunci când implementează noi strategii este strâns legată de orientarea tehnologică.

'Orientarea acestei funcţiuni este strâns legată de strategia unei organizaţii, în general. Rolul este de implementator de strategie. Tehnologia avansează extrem de rapid, iar acel implementator de strategie trebuie să fie 'up-to-day' şi un back-up de birou. Am avut şansa de a studia informatica şi apoi managementul şi am fost preocupat de aceste lucruri în organizaţiile în care am lucrat. Sperăm să găsim un frame cât mai bun de implementare pentru a ne atinge proiectele. 'Chief Information Inovation Office' este un instrument, nu un scop în sine. Scopul în sine este al organizaţiei', a subliniat oficialul. AGERPRES