Premierul Emil Boc a declarat, luni, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că dacă partenerii sociali pot face într-o lună o nouă grilă care să ţină cont de resursele financiare şi să fie agreată de toată lumea, el este dispus să o promoveze.

Premierul a subliniat că nu are nicio problemă să promoveze o altă grilă de salarizare dacă partenerii sociali pot propune o altă variantă într-o lună, care să respecte resursele financiare existente şi care să fie asumată de toată lumea.

„Guvernul trebuie să ţină cont de interesele tuturor categoriilor sociale”, a afirmat premierul. El a amintit că legea salarizării prevede înfiinţarea unei comisii care până în 30 iunie poate să îmbunătăţească actuala lege.

„Am invitat partenerii sociali să avem un dialog, iar fiecare minister, prin comitetele sectoriale, trebuie să continue discuţiile. Trebuie să fim însă conştienţi de situaţia financiară actuală”, a declarat premierul, amintind că la începutul lui 2008 creşterea economică era de +8% iar la sfârşitul anului deficitul ajunsese la -5%.