"Mi-a lăsat un gust amar faptul că liderii Opoziţiei, foşti prim-miniştrii şi foşti miniştri de finanţe, chiar după trei ani de criză, nu au înţeles nimic din greşelile pe care le-au făcut şi prezentul în care trăiesc este unul complex pe care nu-l înţeleg. Altfel nu pot să-mi explic cum pot veni prim-miniştrii şi miniştrii de Finanţe să încerce să dea lecţii de economie, să prezinte scenarii de ieşire din criză când au fost groparii crizei economice din România şi când singurele soluţii economice pe care le au sunt soluţiile populiste: să se mai dea!", a subliniat Boc.

El a spus că soluţiile propuse de USL ar însemna un procent important din PIB şi a subliniat faptul că Germania a reuşit cu greu să se împrumute de pe piaţa internaţională.

"Ei (n.r. USL) cred că în România şi Europa soluţiile sunt să se mai dea pomeni electorale, să împrumuţi ţara la nesfârşit.  Soluţiile lor înseamnă încă 4,5% din PIB. Cine crede că poate împrumuta în plus faţă de 1,9% deficitul bugetar doar să-i satisfacă dorinţele electorale ale lui Victor Ponta?

El nu a aflat că Germania a ieşit să ia de pe piaţă 6 miliarde de euro şi a luat doar 3 miliarde? Profită pentru a culege un pumn de voturi. Îşi vând destinul pentru un pumn de voturi", a adăugat primul ministru, acuzându-i pe Vosganian şi Tăriceanu că au "îndatorat ţara".

Referindu-se la discuţiile de la Bruxelles de la sfârşitul acestei săptămâni, şeful Executivului a precizat că Uniunea Europeană îşi "joacă" propria existenţă, adoptă măsurile necesare sau dispare.

"Politicienii trebuie să coboare cu picioarele pe pământ. S-a demonstrat că 20 de ani nu s-au respectat regulile UE şi acum trebuie impuse în Constituţie cu sancţiuni pentru cei care nu le respectă. UE îşi joacă propria existenţă. Adoptă aceste măsuri sau dispare", a adăugat Boc.

El a admis că măsurile de austeritate luate de România în 2010 au fost grele, dar a ţinut să sublinieze că aceleaşi măsuri şi programe sunt luate în prezent de state ale Uniunii Europene.
Sursa: Agerpres