Intrarea pe piață a variantei sedan a modelului A3 produs de Audi a urcat vânzările acestui model până la 94.652 de unități în primele șapte luni ale anului. Sunt contabilizate aici toate declinările gamei A3 care anul trecut aducea mărcii germane, în aceeași perioadă, doar 80.711 clienți europeni. De asemenea, Mercedes-Benz pare să fi dat lovitura cu noul CLA. Nu mai puțin de 15.538 astfel de vehicule au ajuns deja la clienții europeni . Bineânțeles că aceste valori nu au putut lăsa fără replică gigantul bavarez BMW.
Conform unor surse din cadrul companiei, citate de ANE, BMW pregătește lansarea unui model sedan care să se încadreze sub actuala Serie 3. Unii consideră că viitorul model nu va fi decât un Seria 1 cu o caroserie modificată, alții că este vorba despre intrarea în scenă a Seriei 2. Cert este că modelul va avea tracțiune față. Jurnaliștii ANE susțin că modelul cu patru uși are, în cadrul BMW, numele de cod NES (New Entry-level Sedan) și este doar primul vehicul dintr-o întreagă gamă de noi vehicule cu tracțiune 4X2 care vor avea și opțiunea xDrive.
Programat pentru lansare în 2017, noul vehicul va fi produs, se pare, atât la o uzină din Germania, cât și la alte două din China și Brazilia.

Mai multe detalii despre autoturismele care vor ajunge în următoarea perioadă în România, precum și despre cele mai noi modele prezentate la Frankfurt Motor Show puteți găsi în Suplimentul Auto care va apărea luni, 30 septembrie, împreună cu revista Capital și cu Evenimentul Zilei.