Profeții Bitcoin au susținut cu ani în urmă că Bitcoin va ajuge să fie folosit pe scară largă ca monedă până în 2020, dar acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu se va întâmpla din următoarele motive:

1. Volatilitate

Volatilitatea Bitcoin a asigurat că nu va câștiga niciodată tracțiune ca monedă. Orice monedă reușită trebuie să rămână în mare măsură stabilă în fața unui coș tipic de bunuri și servicii din jurisdicția sa locală.

De-a lungul vieții sale, volatilitatea Bitcoin a depășit-o pe cea a monedelor occidentale cu un factor de peste 10.000. Consumatorii preferă să-și planifice achizițiile în funcție de necesități, mai degrabă decât de mișcările valutare.

2. Impracticabilitate

O plată Bitcoin necesită atât de mult timp și energie cât 33.000 de carduri de credit – ceea ce o face din nou inutilizabilă. Primul cumpărător care a încercat să-și plătească mașina Tesla cu Bitcoin a constatat că este nevoie de mai mult timp pentru a transfera Bitcoin decât timpul de plată de 30 de minute alocat de Tesla.

3. Nu sunt suficiente monede

Datorită ofertei sale fixe în prezent (pot exista doar 21 de milioane de Bitcoin în lume), pur și simplu nu există suficiente Bitcoin pentru ca consumatorii să își poată desfășura activitatea cu această invenție defectuoasă în locul banilor tradiționali.

Mai mult, un articol din New York Times susținea că 20% din Bitcoin sunt probabil pierdute pentru totdeauna (din cauza pierderii parolei, a portofelului cripto etc.)Și regulile Bitcoin ar putea fi rescrise de multitudinea de proprietari de Bitcoin, iar un număr mai mare (și potențial nelimitat) de monede ar putea fi inventate. Acest lucru ar duce la o scădere inevitabilă și catastrofală a prețului Bitcoin.

4. Cea mai slabă dintre toate monedele

Fără o susținere majoră, Bitcoin este destinată să devină cea mai slabă monedă din lume. Fiecare țară își protejează ecosistemul său monetar și nici o țară nu va permite ca această invenție, numită Bitcoin, să uzurpe puterea unei monede naționale.

Dacă Bitcoin ar câștiga vreodată o acceptabilitate largă, devenind o monedă funcțională, de exemplu în Statele Unite, guvernul a arătat clar că va reprima practica și va instala reglementări care, în esență, ar face Bitcoin imposibil de utilizat, și fără valoare.

Bitcoin este un magazin de valoare?

Această nouă afirmație este, de asemenea, falsă, deoarece Bitcoin este destinată să ajungă la coșul de gunoi al istoriei ca fiind prima, cea mai toxică și, în cele din urmă, cea mai lipsită de valoare dintre criptomonede.

Bitcoin, ca prototip al criptomonedelor, conține multe defecte tehnice și neajunsuri care garantează că nu va fi magazinul digital de valoare preferat în viitor.

În final, se va ajunge probabil ca fiecare națiune suverană să își emită propria criptomonedă (e-dolari și e-lire) și va reglementa și elimina utilizarea tuturor celorlalte criptomonede în interiorul granițelor lor.

Un dezastru ecologic continuu

Un studiu recent arată că extracția Bitcoin generează 22-23 megatone de dioxid de carbon. Mai mult, energia cheltuită pentru actualizarea și întreținerea registrelor Bitcoin la toate nodurile diferite de pe glob este suficientă pentru a alimenta Luxemburgul. Toate acestea pentru o creație prost concepută, care este garantată fără valoare în timp.