Participarea la întâlnirile Builderberg se face exclusiv pe bază de invitaţii şi membrii săi sunt politicieni, lideri corporatişi şi finanţişti care se adună în fiecare vară în locaţii securizate.

Membrii clubului vor discuta la întâlnirea din acest an despre soluţiile pentru generarea unei creşteri economice mai rapide în SUA şi Europa, despre felul în care Big Data schimbă lumea (Big Data este numele dat de specialişti provocării aduse de stocarea şi analiza cantităţilor mari de date ale zilelor noastre), despre micşcările care au loc în Orientul Mijlociu şi ameninţarea războiului cibernetic.

Evenimentul este foarte strict în ceea ce priveşte participanţii – spre exemplu, nu este permis accesul ajutoarelor la servirea mesei – şi nu se fac declaraţii publice la final. Totodată, securitatea este maximă, spre disperarea locuitorilor din zonă, care trebuie să se identifice pentru a putea ajunge la locuinţă.
Anul acesta sunt numai 138 de participanţi. Prin contrast, Forumul Economic Mondial, un alt eveniment la care se adună elita mondială – care are loc în fiecare iarnă la Davos, Elveţia, atrage peste 2.000 de participanţi.

Conferinţele Bilderberg au început în 1954 cu principalul scop de a promova cooperarea dintre America de Nord şi Europa. De-a lungul timpului, aceste întâlniri şi-au creat o reputaţie din cauza caracterului secret care au condus la o serie de teorii conspiraţioniste, care arată că Bilderberg are un cuvânt de spus în toate deciziile importante la nivel mondial, de la alegerea preşedintelui Bill Clinton până la începuturile acordului de liber-schimb din America de Nord.

SURSA: The Globe and Mail