"Ajunge! Garantăm cu sute de miliarde de euro pentru a-i salva pe grecii faliţi, iar acum ei vor ca mai întâi să stabilească prin referendum dacă e cazul să facă economii", se indignează ziariştii germani.

"Doamnă Merkel (cancelarul Angela Merkel), vrem şi noi un referendum! Vrem să putem decide dacă să-i ajutăm în continuare pe greci cu miliarde de euro" – scrie Bild.

Cel mai popular cotidian din Germania mai subliniază că nu vrea ca germanii să plătească pentru ‘bazarul şi risipa’ din Grecia şi pentru un stat ‘egoist şi corupt’.

"Şi în Germania ar trebui să aibă loc un referendum cu privire la schimbarea prevăzută în tratatele europene cu privire la un mecanism de salvare pe termen lung. Deciziile de o asemenea importanţă nu ar trebui luate fără a consulta populaţia" – a apreciat pentru Bild Thomas Silberhorn, membru al Uniunii Creştin-Sociale CSU, care face parte din coaliţia guvernamentală.

Constituţia germană nu prevede posibilitatea legiferării prin referendum, având în vedere experienţa nazistă.

Bild atacă în mod constant Grecia de la începutul crizei din eurozonă, reflectând opiniile unei părţi a germanilor care se consideră traşi pe sfoară şi nu vor să plătească pentru salvarea Greciei.